Sedan 1996 formger och producerar ELDBLÅ textilier för golv och vägg av hög kvalitet för både hem och offentlig miljö. Vi specialritar mattor och textilier på uppdrag och i samarbete med våra kunder. Våra mattor och textilier finns i flera privata hem, svenska ambassader och företagsmiljöer. ELDBLÅ drivs av Karin Kloth och har sitt säte på Gotland.

 

ALLMÄNT OM PRODUKTIONEN  –   Formspråket har sin grund i den skandinaviska traditionen med inspiration av enkelhet och tydlighet. Inspiration och utgångspunkt till våra textilier är ofta materialens olika egenskaper, karaktär och samspelet mellan olika uttryck i samarbete med ljus, struktur och form.

 

TILLVERKNING  –  Vi strävar efter att använda oss av lokala, närproducerade och förnyelsebara material i våra textilier. Våra mattor tuftas i Sverige och i Indien. Våra vävda mattor tillverkas på Gotland. Tyget till våra ljudabsorbenter trycks digitalt i Sverige, tillverkning och montering sker på Gotland.

 

FÄRG OCH STORLEKAR  –  Våra mattor kan beställas i andra färger än de som visas och vi stämmer av färger med, garnprover, tussar och kvalitetsprov. Mattorna kan beställas i valfri storlek och proportion.

 

MATERIAL OCH  LIVSLÄNGD   –   I våra produkter väljer vi 100 % naturmaterial av högsta kvalitet. Våra mattor tillverkas med högsta hantverksmässiga kunnande och i kombination med högkvalitativa material ger det produkterna en lång livslängd. Med åren får mattorna en vacker patina och håller över generationer.